Noemí Jiménez: “Aquest curs era una oportunitat que no podia deixar passar”

La barcelonina Noemí Jiménez va apostar per la formació quan es va trobar a l’atur amb 45 anys. Aquesta situació ha esdevingut una oportunitat per incorporar-se a un sector que l’omple i la fa feliç.

A què et dedicaves abans de tornar a estudiar a través de Royal Escola de Formació?

Abans de començar a estudiar a Royal, treballava a la cuina d’un centre educatiu. Moltes famílies, a causa de la pandèmia, van decidir no deixar els infants al menjador i, clar, el servei es va ressentir i  va seguir sense comptar amb tots els treballadors/es. Per això vaig decidir estudiar allò que m’agrada, l’activitat física i l’esport, i vaig trobar el curs de Condicionament Físic en Sala d’Entrenament Polivalent.

Què és allò que et va agradar més del curs?

He gaudit aprenent, comprenent com funciona el cos humà, com li podem treure el màxim rendiment a través de l’exercici i la felicitat que ens aporta moure’ns i practicar esport. He descobert que puc fer moltes coses, que tinc talent i que puc estar molt orgullosa de mi. La capacitat per aprendre i millorar no es perd mai.

Com vas fer front a les dificultats?

Al principi em sentia maldestre, amb dificultat per agafar el ritme del curs. Però tenia clars els meus objectius, era una oportunitat que no podia deixar passar. Companys/es i professors/es em van ajudar a no rendir-me. Ens hem sostingut molt, i hem facilitat que ningú es quedés pel camí. Ha estat un grup de 10! Tots volíem aprendre, valoràvem el curs i gaudíem d’allò que estàvem estudiant.

De quina manera t’ha ajudat l’assoliment d’aquest certificat de professionalitat?

Personalment, ha estat tot un repte i, aconseguir el certificat, em motiva per seguir estudiant, aprenent i millorant. Això és el començament del meu nou projecte professional. Tinc clar el camí que he de seguir per aconseguir els meus somnis, i la formació és una peça clau. Em sento afortunada d’haver pogut accedir a aquests cursos. És una oportunitat que recomano a tots aquells que no es conformen, que volen ser protagonistes del seu futur, que s’esforcen per obrir-se portes. Mai és tard.