Mireia Fibla: “Ningú em pot dir què no puc fer”

La Mireia Fibla és d’Alcanar, treballa com a tècnica esportiva, especialitzada en activitats aquàtiques. Porta molts anys coordinant estades esportives d’estiu amb infants i joves i, a més a més, és entrenadora de futbol.

Com vas aproximar-te al món de l’esport i l’activitat física?

Des de molt petita sempre he gaudit fent esport, especialment futbol. Anava a veure els partits de l’equip del poble amb el meu pare i a la mitja part sortia a jugar. També a l’escola sempre estava jugant a futbol a l’hora del pati i al mig dia. Però era complicat perquè no estava ben vist que una noia jugués a futbol. Insults, cares rares, rialles… això em va fer més forta, he après a treballar pel què m’agrada sense pensar si està ben vist o no. Ningú em pot dir què no puc fer. Actualment, ensenyo un equip de xiquetes a jugar a futbol, faig el que m’agrada. A més a més, continuo jugant a futbol, faig natació, muntanya, ràpels, barrancs… no paro quieta!

Per què assumeixes any rere any el repte de les estades esportives per a infants i joves?

Primer, perquè m’apassiona el món de l’esport i la formació que he rebut per treballar del què m’agrada. Treballar amb infants sempre suposa un repte que has d’afrontar amb esforç i gratitud. I fer-ho m’ha ajudat a créixer com a persona i com a professional. Les famílies dipositen en tu una gran confiança, et cedeixen els seus tresors, i cal estar a l’alçada. Sentir que pares i mares valoren la tasca que faig, m’omple d’il·lusió cada any. El vincle d’estima i afecte que es produeix cada estiu amb infants i joves no té preu.

Què aporta a famílies i infants, les propostes esportives d’estiu que organitzen els centres?

Recomano que s’apuntin primer perquè gaudiran molt, s’iniciaran en moltes activitats per primer cop, aprofundiran en d’altres i compartiran allò que aprenen amb els de casa. Crec que tots ens adonem que l’esport permet superar millor les conseqüències derivades de la situació de pandèmia. L’activitat física té un paper molt important per tal de recuperar i millorar la nostra salut física i emocional. La millor opció és prendre consciència d’això i deixar-se guiar per tècnics qualificats que orienten els seus esforços a extreure el millor de cadascú i ajudar infants i joves a superar reptes cada cop més grans. Es desviuen per tots ells/es!